Ciorba cu perisoare din carne de porc si taitei de casa

de Caty in Ciorbe, 16 Aug 2022 | 9367 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 1 pastarnac
  • O felie telina
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa mare
  • 100 ml ulei
  • frunze patrunjel, marar si leustean
  • 500ml bors de putina proaspat umplut sau dupa gust
  • 2 rosii decojite si taiate cubulete
  • Sare
  • Pentru perisoare
  • 700g cotlet de porc tocat
  • 1 ou
  • 2 linguri cu gris
  • piper negru macinat
  • Pentru taitei
  • 1 ou
  • un varf cutit sare
  • frunze de patrunjel tocate marunt
  • Faina cat cuprinde pentru un aluat vartos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare din carne de porc si taitei de casa:

Morcovul, telina, pastarnacul , ardeiul si ceapa, le taiem cubulete si le punem intr-o oala cu apa la fiert. Punem leusteanul si uleiul odata cu legumele. Lasam la foc 30 minute sau pana cand sunt legumele aproape fierte

Intre timp ne ocupam de perisoare. Amestecam carnea tocata cu oul, sarea, grisul si patrunjel tocat marunt, presuram putin piper negru, apoi formam bilute mici, umezind mainile din cand in cand cu apa

Le dam drumul pe rand in supa care fierbe. Punem si rosiile tocate si lasam sa mai fiarba inca 20 minute. Intre timp gustam de sare.

Avem timp sa pregatim si taiteii. Batem oul cu sare, adaugam faina treptat si framantam un aluat vartos.

Presaram faina pe blatul de lucru si pe aluat, apoi intindem cu sucitorul pana facem o foaie subtire pe care o  taiem fasii late de trei degete, Suprapunem cate trei fasii si taiem cat putem de subtire.

Dupa cele 20 minute punem borsul de putina fierbinte. Lasam sa dea din nou la fiert si adaugam  jumatate din taiteii facuti. Mai fierbem 10 minute la foc mic si la final mai punem verdeata tocata marunt

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare din carne de porc si taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de os cu perisoare