M-am bucurat tare mult cand am gasit la noi fasole fiarta de la Sun Food (stiti doar ca au conserve 100% naturale si sunt preferatele mele). De cum le-am luat mi-a stat gandul numai la o ciorba de fasole, ca nu mancasem de mult. Am pus la treaba slow cooker-ul Crock-Pot, legume proaspete si tot ce e fost nevoie pentru a obtine cea mai grozava ciorba. Voi o puteti pregati pe aragaz daca nu detineti un astfel de aparat. Chiar se merita sa incercati fasolea lor fiarta, nu mai trebuie sa o lasati atatea ore la inmuiat, nici sa o mai fierbeti prea mult. Asta o puneti in oala dupa ce fierbeti legumele, spre sfarsit.
Curatam ceapa o tocam marunt, morcovul decojit il taiem cubulete mici.
Ardeiul rosu il taiem cuburi, pastarnacul il tocam cat mai marunt.
Mararul verde spalat, il tocam si indepartam coditele.
In vasul slow cooker-ului Crock-Pot punem uleiul si legumele ce le-am pregatit mai sus.
Adaugam zarzavatul, sucul de rosii, apa, sare si piper. Tot acum adaugam si zeama din cutia de fasole, dar fara fasole.
Amestecam, acoperim vasul cu capacul si il conectam la curent.
Setam aparatul Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital pe modul de pregatire High si un timp de 4 ore.
In ultima jumatate de ora punem borsul fierbinte si fasolea alba. Gustam sa vedem daca mai are nevoie de condimentare.
Lasam sa se terminte tot timpul, deconectam aparatul de la curent.
Adaugam crengutele de cimbru si leusteanul verde, tocat.
Lasam ciorba acoperita macar 20 de minute, apoi poate si servita.
Eu am ales sa pregatesc cateva turte, asa cum mancam in copilarie. Sunt perfecte langa aceasta ciorba.
Pofta buna!