Ciorba de perisoare

de Kadia80 in Ciorbe, 6 Feb 2012 | 4378 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • oase cu maduva de vita (merge si cu oase sau carne de pasare),
  •  o ceapa medie,
  •  doi morcovi,
  •  jumătate de telina,
  •  o radacina de patrunjel,
  •  jumătate dintr-un ardei,
  •  o rosie
  •  bors/lamaie/sare de lamaie, verdeata,  smantana (optional).
  • pentru perisoare:
  • 300 g de carne tocata de vitel
  • un ou,
  • 2 linguri de orez,
  • sare/vegeta, piper macinat, cimbru, marar, etc.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Se pun oasele in oala de presiune cu doi litri de apa cu o lingurita de sare rasa si o lingurita cu varf de vegeta; se inchide oala, se seteaza cronometrul la 30 de minute (pentru carnea de pasare: 20 de minute) si se lasa pe aragaz la temperatura mare, pana incepe sa suiere, cand se micsoreaza temperatura.

Intre timp se toaca toate legumele marunt si se amesteca ingredientele pentru perisoare si se formeaza perisoarele. Cand cronometrul oalei de presiune e aproape gata de sunat, se pune ceapa la calit, timp in care se desface oala de presiune, se doneaza maduva oaselor sotului, care da tarcoale bucatariei (eventual, daca tineti minte puneti si cateva felii de paine la prajit, va va multumi inzecit) si se toarna zeama peste ceapa calita si se adauag legumele maruntite si perisoarele puse cu grija, una cate una in lichid. Se acopera partial si dupa ce incepe sa clocoteasca, se lasa sa fiarba la putere medie circa 30-40 de minute, pana cand fierbe orezul din perisoare.
Spre final, se pune cam doua lingurite cu varf de bors magic si se serveste cu sau fara smantana, dar neaparat cu verdeata. Daca va place chiar si mai acra, puteti sa mai adaugati si zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare