Ciorba de perisoare

de Lau in Supe/Ciorbe, 7 Ian 2017 | 4632 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 1 kg oase de vita
  • 5 l apa
  • 4 cartofi
  • 1 ceapa
  • 3-4 linguri zarzavat
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • cimbru
  • patrunjel
  • leustean
  • 300 ml bors acru
  • 2 linguri bulion
  • Perisoare
  • 500 g carne tocata vita
  • 2 linguri orez
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Oasele de vita le spalam si punem intr-o oala cu apa.

Spumam de cate ori este nevoie, dupa care adaugam cartofi taiati, zarzavatul, ceapa tocata marunt, cimbrul, foaia de dafin; lasam sa fiarba la foc potrivit.

Cat timp fierbe ciorba, pregatim perisoarele, amestecand ingredientele si cu mainele umede, modelam perisoarele care le asezam pe o tava sau tocator.

Cand carnea este fiarta, adaugam bulionul si borsul, leusteanul si lasam sa mai dea unu-doua clocote, dupa care adaugam perisoarele una cate una.

Lasam sa fiarba fara sa amestecam in oala. Scoatem una si verificam daca sunt fierte.

La final, adaugam patrunjel verde si smantana.

(eu am zarzavat fiert, asa ca nu am folosit ulei)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]