Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala

de Andra_Constantinescu in Ciorbe, 24 Noi 2016 | 13240 vizualizari

 

Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala
Fetitei mele ii place foarte mult ciorba de perisoare, asa ca am zis sa incerc si cu carne de pui. A iesit tare gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala
  • Pentru ciorba:
  • 1 tija de apio
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 l apa
  • 5-6 linguri ulei
  • o lingurita de sare
  • doua linguri de rosii pregatite pentru iarna
  • un fir de leustean
  • Pentru perisoare:
  • 500 g piept de pui
  • doua cepe (140 g)
  • 50 g orez
  • doua oua mici
  • o lingurita de sare
  • putin piper negru macinat
  • un varf de cutit de boia de ardei dulce
  • putin amestec de ierburi (maghiran, patrunjel, rozmarin, cimbru)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala:

Cum se prepara Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala

Tija de apio se spala si se taie in doua.

Ardeiul se taie in doua, se curata de seminte si se spala.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie in doua.

Ceapa se curata de foi si se spala.

Legumele se pun la fiert in 2 l apa, impreuna cu 5-6 linguri de ulei si o lingurita de sare pentru 10-15 minute, timp in care se pregatesc perisoarele. 

Pieptul de pui se taie marunt, se spala si se da prin robotul de bucatarie. Se pune apoi intr-un castron si se amesteca cu ceapa curatata de foi, spalata si tocata, orezul spalat, ouale, putina sare, putin piper negru macinat, un varf de cutit de boia de ardei dulce si putin amestec de ierburi. Se formeaza perisoarele si se pun, rand pe rand, in apa clocotita. Se lasa sa fiarba in continuare. Se mai adauga apa daca este necesar.

La final, cand carnea este fiarta, se adauga rosiile pregatite pentru iarna si un fir de leustean spalat, dupa care se potriveste ciorba de sare.

Se serveste cu leustean proaspat tocat si ardei iute.

Incercati si ciorba de pui a la grec sau supa de curcan cu taitei de casa.

Recomandam si supa crema de broccoli.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din carne de pui