Ciulama de porc cu mamaliga reteta traditionala romaneasca

de Tabita _ in Porc, 18 Mar 2013 | 22646 vizualizari

 

Ciulama de porc cu mamaliga reteta traditionala romaneasca este o  mancare delicioasa pe placul intregii familii. Pentru reteta m-am inspirat de la Sidy. Multumesc Sidy.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Ciulama de porc cu mamaliga reteta traditionala romaneasca
  • 500 g carne de porc
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • putin delikat
  • 1 lingura faina
  • 200 ml smantana
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de porc cu mamaliga reteta traditionala romaneasca:

Cum se prepara Ciulama de porc cu mamaliga reteta traditionala romaneasca

Carnea spalata si portionata sterge prin tamponare cu un prosop de bucatarie.

Se incinge tigaia si se pun cateva picaturi de ulei.

Se pune carnea in tigaie la foc mic si se amesteca din cand in cand pana cand scade sosul propriu.

Se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt si apa doar cat sa le acopere si se asezoneaza dupa gust.

Se lasa pana cand se fierbe bine carnea.

Se amesteca 1 lingura de faina cu putina apa si cu 2 linguri de smantan, avand grija sa nu se faca cocoloase, apoi se adauga si restul de smantana, se amesteca bine si se toarna peste carne prin sita.

Se lasa sa mai dea cateva clocote.

Se stinge focul si se presara patrunjel proaspat.

Se serveste langa mamaliguta si muraturi asortate. Recomandam si ciulama de dovlecei

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot adauga la ciulama si ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de porc cu mamaliga reteta traditionala romaneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tochitura moldoveneasca