Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 3 Mar 2025 | 5034 vizualizari

 

Andra Mihail a pregătit o rețetă simplă și delicioasă de ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume. Un aperitiv cremos, aromat și perfect pentru orice ocazie.
Pentru aceste Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat, sunt necesare ingredientele următoare: ciuperci, ceapă, morcovi, usturoi, pesmet, parmezan, pătrunjel.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat:
  • 500 g ciuperci albe
  • 1 ceapă albă
  • 1 morcov
  • 3 căței usturoi
  • 200 g cremă de brânză
  • pătrunjel verde
  • aprox. 100 g panko
  • aprox. 80 g parmezan
  • puțin cimbru uscat
  • 2-3 lg ulei
  • sare și piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat:

Cum se prepara aceste Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat:

 Toacă ceapa și usturoiul. Desfă ciupercile și toacă mărunt codițele. 

Rade parmezanul și amestecă-l cu pesmetul și puțin pătrunjel tocat mărunt. Oprește puțin parmezan pentru la final.

Încinge puțin ulei într-o tigaie și pune la călit ceapa, apoi codițele de la ciuperci, morcovul ras. Toacă mărunt și usturoiul și adaugă-l peste celelalta ingrediente. Condimentează cu sare, piper și puțin cimbru. Călește totul pentru câteva minute, apoi lasă compoziția la răcit. 

Într-un bol amestecă brânza cu puțin pătrunjel verde tocat mărunt. Adaugă apoi din compoziția de legume și amestecă bine. 

Umple ciupercile cu brânză și legume și presară amestecul de panko cu parmezan.

Așază ciupercile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presară puțin parmezan ras peste ciuperci.

Coace ciupercile în cuptorul preîncălzit, la 190 de grade C, pentru 20 de minute sau până capătă o crustă rumenă.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă ciupercile la temperat.

Servește-le alături de un sos sau după bunul plac.

Încearcă și rețeta de Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc sau varianta de Ciuperci umplute cu brânzeturi.

Îți recomandăm și rețeta de Omletă cu ciuperci, foarte gustoasă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

RODIMUR 1

03.03.2025, 22:27

Un deliciu! Am mai făcut și eu ciuperci umplute și mi-au plăcut tare mult...

Gherca Daniela 1

04.03.2025, 16:17

o bunatate!

Rocsi 1

09.03.2025, 19:59

Cam gustoase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]