Ce spui de o clătită uriașă, pregătită la cuptor? Se face atât de simplu și iese foarte pufoasă și bună.
Pentru această Clătită la cuptor - Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios, sunt necesare câteva ingrediente: ouă, lapte, făină, zahăr, ulei.
Cum se prepara Clătita la cuptor - Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios:
Tapetează cu hârtie de copt tava de aragaz.
Sparge cele două ouă într-un bol, pune un praf de sare și zahărul vanilat și amestecă-le bine cu ajutorul unui mixer. Adaugă jumătate din cantitatea de lapte, făina și amestecă bine până la omogenizare. Toarnă restul de lapte și uleiul și amestecă ușor cu telul.
Toarnă compoziția în tava pregătită.
Coace clătita în cuptorul preîncălzit, la 190 grade C, timp de 15-20 minute sau până se rumenește ușor pe margini.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă clătita puțin la temperat, apoi întinde cremă de ciocolată, de fistic și presară nuci mărunțite. Porționează clătita, apoi rulează fiecare bucată și servește cu poftă!
Simplu, ușor și gustos!
Îți recomandăm și rețeta de Clătite Bănățene, foarte gustoase și apreciate.
Poftă bună!