De data asta m-am inspirat de la Merisor,doar ca eu am ales sa pun si stafide si rahat......iar mi-a jucat o farsa urata astia de la gaze....poate umbla rusul la butoane...au crescut foarte frumos si la un moment dat s-au lasat putin....in fine,conteaza ca sunt tare gustosi.....
Cernem faina intr-un castron incapator,facem in mijloc o adancitura si punem drojdia faramitata,sarea si o lingurita de zahar.Diluam cu putin lapte caldut si alsam sa creasca cca 10 min.Galbenusurile le frecam cu zaharul,adaugam coaja de lamaie si laptele caldut.Acest amestec il turnam peste maia si incepem sa incorporam faina,adaugam si smantana si stafidele iar la final uleiul caldut .Framantam bine pana se dezlipeste coca de pe maini.Acoperim castronul cu un servet si lasam sa creasca cca 2 ore.Cat timp creste coca,pregatim umplutura,batem albusurile spuma cu zaharul,adaugam nuca.rahatul il taiem bucatele mici
Dupa ce a crescut,pregatim formele de cozonac,eu le-am imbracat cu hartie de copt.Impartim coca in patru.Luam O bucata si o impartim in doua.Intindem fiecare parte,o ungem cu umplutura de nuca si punem si bucatele mici de rahat,rulam si apoi impletim cele 2 bucati,asezam in tava si mai lasam la crescut cca 20 min.Ungem fiecare cozonac cu ou batut bine,presaram zahar brun si mac.
Dupa ce au crescut bagam formele la cuptorul preincalzit,la foc moderat,cca 40-50 min.Facem testul scobitorii,ca sa stim ca sunt copti.
1
toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei
2
albusul nu trebuie batut ca la bezea
3
cand incep sa se rumeneasca punem peste ei o harie sa nu se arda prea rau