Cozonac evantai cu mere

de Mitinita in Dulciuri, 16 Dec 2014 | 5015 vizualizari

 

Inca un cozonac care ne-a placut tare mult si pe care o sa-l repetam.

 

INGREDIENTE

  • 375 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • praf de sare
  • 85 ml lapte
  • 50 ml apa
  • 2 oua mari
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Pentru umplutura
  • 125 g zahar
  • 1 pachet Placinta cu mere Kotanyi (amestec condimente)
  • 1 lingurita coaja de lamaie Kotanyi sau de la o lamaie
  • 1 lingura pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac evantai cu mere:

Preparam maia din apa, drojdie si cele 50 de gr de zahar. Lasam deoparte 5 minute, apoi adaugam faina, untul, laptele, ouale si extractul de vanilie. Framantam un aluat (va fi putin lipicios), adaugam sarea si mai framantam putin.

Lasam aluatul la loc ferit de curent cam o ora, ca sa creasca.

Spalam merele si le dam pe razatoare si le stoarcem daca au prea multa zeama. Le amestecam cu zahar, condimente, coaja de lamaie si pesmet. Daca sunt prea zemoase, mai puteti adauga pesmet.

Intindem aluatul in forma de dreptunghi si aplicam umplutura. Taiem aluatul in 3 fasii verticale. Le punem una peste alta si taiem de 6 ori. O sa avem 6 gramajoare. Le punem pe rand in tava de cozonac, partea taiata sa vina in sus. Mai lasam putin sa creasca aluatul.

Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam sa se coaca circa 30 de minute. Lasati putin sa se raceasca apoi rupeti feliile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac evantai cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac fara framantare sau cu framantare redusa