Cozonac evantai cu scortisoara

de vio_dreams in Dulciuri, 16 Mar 2013 | 9032 vizualizari

 

Un cozonacel tare aratos, pentru care nu e nevoie de cutit ca sa il feliati, cozonacelul evantai cu siguranta va fi vedeta meselor festive.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 150 ml lapte
  • 25 gr drojdie
  • 250 gr unt topit
  • 2 oua
  • coaja de lamaie

pentru umplutura:

  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt topit
  • 2 linguri scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac evantai cu scortisoara:

Dizolvam drojdia in cateva linguri de lapte caldut, adaugam putina faina si obtinem o maia pe care o lasam la dospit.Intr-un lighean cernem faina si adaugam maiaua, laptele caldut, ouale batute cu zaharul si coaja de lamaie. 

Framantam cu mainile aluatul adaugand din cand in cand untul topit . Obtinem un aluat moale dar nelipicios pe care il lasam la dospit la loc cald.

Aluatul trebuie sa isi dubleze volumul.

Intindem o foaie dreptunghiulara pe blatul de lucru presarat cu faina. Cu ajutorul unei pensule ungem toata suprafata cu unt si presaram zaharul amestecat cu scortisoara.

Taiem aluatul in patrate pe cat posibil egale. 

Puneti patratele de aluat unul peste celalalt .

Apoi le asezati in tava unsa cu unt.

Le lasam 30 minute la dospit apoi ungem toata suprafata cu unt topit si presaram cu scortisoara.

Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste.

Scoatem cozonacelul din tava cu atentie sa nu se rupa.

E un cozonacel tare bun, crocant la exterior si pufos la interior, gata feliat, nu e nevoie de cutit ca sa il feliati.

Gustos si de mare efect!

TIPS-URI

1

Inainte sa taiati patratele de aluat masurati tava, patratele nu trebuie sa fie mai mari decat inaltimea acesteia

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac evantai cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac pas cu pas (reteta video)