Cozonac la Dry coker

de mihaelaM in Dulciuri, 25 Apr 2014 | 2653 vizualizari

 

Si cum nu se putea sa fie Paste fara cozonac...mi am propus sa fac si eu 2 cozonaci ,dar de aceasta data in Dry cooker :)

 

INGREDIENTE

  • 1kg faina (eu am folosit boromir pt cozonac)
  • 0.500ml lapte
  • 300gr zahar
  • 2pliculete zahar vanilinat
  • 50g drojdie
  • 1/3unt
  • 50g ulei
  • 4oua
  • coaja de lamaie
  • seminte de mac
  • rahat
  • nuca
  • stafide
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac la Dry coker:

Cernem faina intr-un lighean mai mare dupa care facem in mijloc un cuib in care punem putin lapte ,untul cald si drojdia.

Amestecam  cu putina faina dupa care acoperim si lasam sa creasca.

Intre timp batem galbenusurile de ou cu zaharul pana se topeste se va forma o crema) ,iar albusul ii punem un praf de sare si il batem cu mixerul incat sa nu se desprinda dupa vas.

Dupa ce aluatul a crescut punem  acea crema formata din zahar si galbenus ,adaugam si restul de lapte si jumatate din spuma  de albusuri.

Se framanta bine,se adauga coaja de lamaie,zaharul vanilinat si faina daca mai trebuie.

Adaugam si uleiul caldut si framantam foarte bine  dupa care acoperim si lasam sa creasca.

In camera in care avem cozonacii trebuie sa fie caldura.

Restul de albus il amestecam cu nuca,cacao si 2 linguri de zahar.

Nuca mea nu a fost macinata cu masina,eu am preferat sa o pisez cu sucitorul intr-o cana de inox ,imi place sa ramana si bucatele de miez de nuca mai mare:)

Cand aluatul a  crescut  ungem blatul de masa cu ulei si incepem sa intindem aluatul cu mana dupa care pune crema de cacao,stafide si rahat(rahatul trebuie sa il taiati,eu am avut taiat gata)

Dupa ce umplem cozonacii cu crema ii punem in forme,ii ungem cu ou,preseram mac  si ii mai lasam sa creasca.

Cand au crescut si in tava ii  punem in cuptor(cuptorul sa fie incins)

La cuptor ii dam prima data 15 min la foc mare dupa care inca 35-40 min la  foc potrivit.

Dupa ce cozonacii s-au rumenit bine ii scoatem si ii punem pe un fund de bucatarie dupa care ii acoperim.

Sper sa va placa pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac la Dry coker" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mihaelaM 1

25.04.2014, 19:30

Dc mai Laura dislike pt e eu fac foarte multe in ea si sunt extrem de multumita

MIUTA 1

26.04.2014, 12:33

mihaelaM 1

26.04.2014, 16:57

Multumesc Miuta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac de post