Cozonac nemtesc

de Julie in Dulciuri, 21 Apr 2011 | 9411 vizualizari

 

Un cozonac specific nemtesc, numit Stollen, cu un gust si o aroma deosebite, plin cu nuci, coaja de citrice confiata si stafide, foarte usor de preparat in comparatie cu cozonacul moldovenesc, pentru ca nu necesita framantare.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 200 g zahar,
  • 200 g unt,
  • 250 g faina,
  • 50 g stafide,
  • 3-4 linguri nuci maruntite,
  • 1 praf de copt,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • coaja de portocala si lamaie confiate.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac nemtesc:

Se mixeaza galbenusurile cu 100 g zahar, se adauga untul topit, stafidele, nucile, coaja de citrice, praful de copt stins in zeama de lamaie, scortisoara si albusurile batute spuma cu restul de zahar. La final se incorporeaza faina. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, pentru 40-45 minute. Se scoate din forma si cand este rece se pudreaza cu zahar farin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac nemtesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]