Cozonac Rozenkrantz

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Dec 2016 | 4467 vizualizari

 

Imi place sa fac cadouri dulci, ca uneori ma pricep sa fac dulcegarii.....

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina + faina pentru blatul de lucru
  • 2 oua
  • 25 g drojdie proaspata
  • 110 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • coaja lamaie
  • Umplutura
  • 130 g unt
  • 6 linguri zahar
  • nuca macinata ( cat va lasa sufletul)
  • stafide- optional, mie imi plac, deci am pus...
  • Pt. zaharul caramelizat
  • 12 linguri
  • o cratita cu diametrul de 28 cm
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rozenkrantz:

Mai intai, am caramelizat zaharul. Am pus cele 12 linguri de zahar in cratita si l-am caramelizat, cu grija sa nu-l ardem ca se amaraste. Dupa ce s-a caramelizat, am imbracat peretii cratitei cu zaharul caramelizat si am lasat sa se raceasca. Ingredientele folosite sa fie la temperatura camerei.

Intr-un castron, am pus faina (daca e cazul o cernem, la mine nu a fost cazul, am o faina buna ). Separat, incalzim laptele in care am adaugat 3 linguri de zahar, apoi adaugam drojdia si o diluam. Peste faina, punem ouale, sarea, zaharul vanilat si coaja de lamaie, amestecam si apoi adaugam laptele cu drojdia. Framantam cca. 10 min, apoi intindem o foaie dreptunghiulara, peste care punem untul moale amestecat cu zaharul, presaram nuca macinata si stafide, trecem cu sucitorul peste sa se preseze putin apoi rulam, taiem in sase bucati. Asezam bucatile in cratita cu zahar caramelizat si  lasam la crescut 1 ora, apoi dam  cratita la cuptorul preincalzit la 175 grede C, cca 1 ora. Cand este gata, rasturnam imediat pe un platou, lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rozenkrantz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]