Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti

de Panacris in Fructe de mare, 27 Apr 2020 | 4873 vizualizari

 

 
Un fel principal sau de ce nu, o cină sățioasă, rapidă, savuroasă și sănătoasă!
 

 

INGREDIENTE

  • Tăiței chinezești cca. 300 g,
  • Creveți prefierți cca. 100 g,
  • Scoici marinate 1 borcan, cca. 100 g,
  • Ceapă 1 bucată mare,
  • Legume Wok 1 conservă,
  • Ciuperci negre, urechi de lemn cca. 300 g,
  • Zeamă de lămâie cca. 50 ml,
  • Sos de soia 3 linguri,
  • Sos de chili 1 linguriță,
  • Sos de pește 3 linguri,
  • Ulei de fistic/alune/arahide 3 linguri,
  • Usturoi 4 căței,
  • Ceapă chinezească
  • chives câteva fire.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti:

 

Ceapa și usturoiul curățate, tăiate jullien se pun la călit într-un vas wok, sau o tigaie mai înaltă ;) cu uleiul de fistic/alune/arahide, la foc iute, cca. 5 minute, neacoperit, până ce devin translucide.

Între timp se pune la fiert apa într-un vas încăpător, când clocotește se adaugă tăițeii chinezești, se amestecă până se afundă/scufundă :D, scuza-ți regionalismele, de care nu pot scăpa, ever :D :))), în apă, apoi se acoperă și se oprește focul

Legumele wok (muguri de bambus, muguri de fasole Mung, morcovi, stiuleți de porumb dulce) se adaugă împreună cu ciupercile, urechi de lemn, creveții, scoicile marinate, sosul de soia, pește, chili peste amestecul de ceapă și usturoi, se amestecă ușor cât să se înglobeze toate ingredientele, apoi se adaugă pastele, scurse de apă și se mai lasă la gătit cca. 5 minute, la foc mediu, cât să se ajungă la aceeași temperatură toate ingredientele.

Se stropesc cu suc de lămâie, se asezonează cu ceapă chives, se amestecă ușor și se servesc, imediat, fierbinte!!!! 

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terină de porc cu cartofi și ciuperci - Un preparat savuros și sățios

ieri la 11:02

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

pe 22.12 la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

pe 22.12 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]