Desert babka cu lamaie- prajitura traditionala poloneza

de Catalina L in Prajituri, 30 Mar 2018 | 5338 vizualizari

 

"Bunatati de Paste"
“Babka” este o un desert traditional polonez, servit de obicei duminica de Paște.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/03/babka-cu-lamaie-prajitura-traditionala.html
 

 

INGREDIENTE

Sirop :

  • sucul de la o lamaire mare bio
  • 50 g de zahar pudra

Prajitura :

  • 1 lamaie bio
  • 180 g de unt
  • 4 oua
  • 150 g de zahar
  • 150 g de faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 75 g de amidon de porumb Maïzena
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert babka cu lamaie- prajitura traditionala poloneza:

In bolul robotului sau intr-un castron bateti bine ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul.

Adaugati amestecul faina, amidon de porumb si praful de copt si amestecati bine.

Puneti apoi coaja rasa si sucul de la o lamaie.

Incorporati untul topit si racit.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Puneti compozitia obtinuta in vasul uns (forma de kouglof sau de savarin) si coaceti timp de 45 de minute.

Pregatiti siropul : Extrageti sucul de la o lamaie si amestecati-l cu zaharul pudra. Rezervati.

Dupa 45 de minute scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca un pic si scoateti din forma (eu am scos-o fierbinte si am avut un mic incident :)).

Ungeti cu siropul pastrat si lasati sa se raceasca complet. Decorati cu zahar pudra.

Taiati felii si serviti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert babka cu lamaie- prajitura traditionala poloneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tavalite in nuca de cocos