Desert clatite banatene la cuptor ca la Ana Lugojana

de Merisor in Dulciuri, 14 Feb 2015 | 70829 vizualizari

 

Desert clatite banatene la cuptor ca la Ana Lugojana
Cum eu fac foarte des clatite si de multe ori destul de multe, pe cele care raman pentru a doua zi le combin cu diverse umpluturi. De data aceasta am incercat reteta de clatite banatene si tare bune au iesit.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Desert clatite banatene la cuptor ca la Ana Lugojana
  • 12 clatite
  • 300 gr branza de vaci
  • 200 gr smantana
  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 50 gr stafide
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 2 lingurite esenta de lamaie
  • sare
  • 75 gr unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite banatene la cuptor ca la Ana Lugojana:

Cum se prepara Desert clatite banatene la cuptor ca la Ana Lugojana

Pentru clatite am facut aluat clasic din 3 oua, 3 linguri zahar, 600 ml lapte, 300 ml apa minerala, esente, un praf de copt, un praf sare, aproximativ 500 gr faina.

Mi-au iesit vreo 25 clatite si au ramas 12 pentru a doua zi.

Pentru umplutura, amestecam branza cu 100 gr zahar, 1 ou, coaja rasa de lamaie, 2 lingurite esenta de lamaie, un praf de sare si stafidele pe care le-am hidratat cateva minute in apa calduta.

Umplem clatitele cu crema de branza rezultata si le introducem marginile in interior, ca la sarmale, ca sa nu se imprastie branza in timpul coacerii si le asezam intr-o forma termorezistenta in care am distribuit untul pe fundul vasului/vaselor.

Separam albusurile de galbenusuri, la cele 4 oua ramase, iar galbenusurile le amestecam cu smantana si un praf de sare.

Turnam aceasta compozitie peste clatite.

Mixam cele 4 albusuri cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si intindem bezeaua rezultata deasupra ingredientelor din vas.

Dam vasul la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.

Servim clatitele banatene, atat caldute, cat si reci, alaturi de un ice frappe sau lemon ice tea .

Recomandam si cusma lui Guguta

Spor si pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar se pune in functie de gustul fiecaruia, daca va place mai dulce puteti sa mai adaugati la bezea.

2

Zeama de lamaie adaugata la bezea ajuta la intarirea acesteia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite banatene la cuptor ca la Ana Lugojana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert poale-n brau