Desert crema de zahar ars

de Oana in Prajituri, 11 Ian 2018 | 6955 vizualizari

 

Azi ne alintam cu un desert extrem de popular, apreciat in toata lumea, un desert cu gust fin de vanilie si caramel. Este vorba de crema de zahar ars sau creme brulee, cum este cunoscut in bucataria franceza.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 150 g zahar pentru caramel
  • 6 oua
  • 600 ml lapte
  • 100 g zahar
  • semintele de la o pastaie de vanilie sau o lingurita de extract de vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crema de zahar ars:

Mai intai mixeaza ouale intregi cu zaharul cu ajutorul unui robot de bucatarie sau un mixer.

Adauga semintele de vanilie sau extractul de vanilie, coaja rasa de portocala si apoi laptele.

Lasa amestecul deoparte si pune 150 gr de zahar intr-o craticioara sa se caramelizeze.

Cand devine auriu, opreste focul si imparte caramelul in forme individuale sau intr-o tava ce va merge la cuptor.

Lasa caramelul sa se raceasca putin, apoi toarna compozitia de lapte.

Pune crema de zahar ars la cuptor, la 180 de grade C, pentru 30-40 de minute, pana se incheaga bine de tot.

Lasa-le apoi la racit si pune formele in frigider 2-3 ore.

Rastoarna crema de zahar ars pe farfurie si serveste-o cu putina frisca sau fructe.


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca si cafea