Desert fursecuri cu condimente

de Mitinita in Dulciuri, 31 Ian 2018 | 5052 vizualizari

 

De sarbatori am incercat o noua reteta de fursecuri. Aceste fursecuri norvegiene sunt aromate si pufoase si le-am indragit instantaneu. Sunt deja pe lista favoritelor!

 

INGREDIENTE

  • 375 gr faina
  • 2 lingurite de scortisoara macinata
  • 2 lingurite ghimbir macinat
  • 1 lingurita cuisoare macinate
  • 3/4 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita nucsoara pudra
  • 1/2 lingurita cardamom macinat
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu condimente:

Intr-un bol se combina faina, scortisoara, ghimbirul, cuisoarele, sarea, nucsoara si cardamomul.

Untul si zaharul se mixeaza intr-un bol pana cand compozitia devine cremoasa.

Se adauga oul si vanilia si se mixeaza in continuare.

Se adauga faina si se formeaza un aluat omogen.

Aluatul se da la frigider pentru o ora.

Se porneste cuptorul la 180 de grade C.

Se presara faina pe masa de lucru si se intinde o bucata de aluat intr-o foaie de circa o jumatate de centimetru.

Se decupeaza cu formele de fursecuri si se pun in tava.

Se dau la cuptor la 180 de grade C, pentru 10 minute.

Se scot si se lasa sa se raceasca pe gratar.

Se pot consuma ca atare sau se pot decora cu glazura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu condimente" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura dobos