Eeiii!... Am facut si noi astazi, caci sunt "obligatorii" ptr noi in ziua de 14 ian. (Anul Nou pe stil vechi)! E o traditie din familia Tatii, cu radacini in Prusia/Austro-Ungaria, plimbata de-a lungul generatiilor prin Bucovina de Nord/ Basarabia/ Romania, iar in ultimele decenii, dusa in lumea larga! Sunt intotdeauna umplute cu gem rosu (zmeura, macese, coacaze, visine), ca sa aduca noroc si sa fereasca de ghinion si numai intr-una se pune o moneda: cine o nimereste, va fi "norocosul anului"! Dar nici pe departe atat de abundent umplute, ca ale Dvs!.. Si inca cu dulceata de gutui! Dulceata si pelteaua de gutui sunt singurele "conserve" pe care le mai facem in casa, dupa reteta "clasica", fiind la gust de neegalat/ necomparat cu nimic din ce am gasit vreodata in comert! Postarea este, ca de obicei, fara cusur!