Desert napolitane de post

de Bunica in Dulciuri, 29 Mar 2019 | 3339 vizualizari

 

Un desert la indemana oricui .Nu trebuie sa stai la caldura cuptorului,sa stai sa ornezi sau sa coci foi pe dosul tavii.Asa-i ca va tenteaza?

 

INGREDIENTE

  • 5 foi de napolitana
  • 300 g. miez de nuca
  • 400 g. zahar
  • 1300 g. margarina
  • 100 ml. apa calda
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert napolitane de post:

Ia o cratita de 3 l.

Pune zaharul la caramelizat.

Cand zaharul este fluid, adauga nuca pisata.

Adauga nuca si amesteca repede pentru omogenizare.

Peste compozitie toarna 100 ml.apa calda si lasa pe foc 3-4 minute.

La sfarsit pune margarina si amesteca, cu fermitate circa 5 minute.

Cand crema este legata se imparte in 4 parti.

Pune o foaie de napolitane pe o tava.

Intinde peste foaia de napolitana o parte din crema si intinde cu ajutorul unui cutit cu lama lata.

Se procedeaza la fel cu celelalte foi si restul de crema.

La final se obtine o prajitura cu 5 foi si 4 straturi de crema.

Peste ultima foaie de napolitana se aseaza o alta tava sau un tocator si o greutate.

Prajitura se taie peste cateva ore sau a doua zi.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert napolitane de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios

ieri la 16:30

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

ieri la 09:47

Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post

pe 13.03 la 09:54

ULTIMELE COMENTARII

kobix40803

Hello. That is exactly the kind of site https://typespaceapp.com/ is. It offers everything you need for a great experience: instant withdrawals, a variety of games, ease of use and fair conditions. Here you can enjoy the game without unnecessary delays, knowing that every step will be transparent and convenient.

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu caramel, ananas si crema de vanilie