Din categoria cand te bantuie un anumit tort care contine ''chestii'' nu te lasi pana nu gasesti cum se fac ''chestiile'' alea. Exista si varianta sa le comanzi, dar care mai este farmecul daca nu ti le faci singura. Asa ca am cautat am gasit la " Momente delicioase cu Beatricia" si m-am pus pe facut. Nu este greu, doar un pic de rabdare si cam atat.
Pentru aceasta reteta se cantaresc intai albusurile, apoi toate celelalte ingrediente vor avea greutatea albusurilor. Eu am folosit 3 albusuri care au cantarit 145 g. Am pus untul la topit si l-am lasat sa ajunga la temperatura camerei timp in care am amestecat faina cu zaharul farin, apoi am adaugat albusurile si am omogenizat. La final am incorporat untul topit pe care l-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. Din acest aluat am obtinut 4 foi foarte subtiri. Am asezat pe masa de lucru o hartie de copt la dimensiunea tavii aragazului, apoi am intins aluatul intr-o foaie foarte subtire si cat mai uniform posibil, sa se poata coace uniform. Aici e un pic mai migalos, pe alocuri a fost un pic mai groasa foaia si a iesit mai albicioasa, dar nu-i asa o tragedie. Am preincalzit cuptorul la 160 grade pentru cca 10 min sau pana ce incepe sa se rumeneasca bine, am scos foaia din cuptor cu hartia de copt si am lasat-o sa se raceasca bine, am procedat la fel si cu restul de aluat. Dupa ce sau racit am sfaramitat foile. Se pastreaza intr-un borcan inchis ermetic pala la 3 saptamani. Foarte bune sfaramicioasele astea. Urmeaza sa le folosesc la prajituri. Eu le-am depozitat intr-o cutie metalica de biscuiti, n-am avut la indemana borcan, dar vor sta bine merci doar cateva zile apoi le fac felul.