Desert pandispan cu caise

de RuxyRux in Prajituri, 20 Iun 2013 | 44934 vizualizari

 

O prajitura delicioasa care ma reintoarce de fiecare data la copilarie...simpla, mai simpla de atat nici nu se poate...este printre primele prajituri pe care am invatat sa le prepar la scoala generala, la orele de gospodarie (aveam si asa ceva), alaturi de crema de zahar ars, spuma de capsuni...si maioneza......e o prajitura pe care vara o fac cu fructe, in special o iubesc cu caise, apoi cu visine sau piersici, iar iarna cu cacao, nuci, alune.....La baza pandispanul nu contine ulei si nici praf de copt, se prepara doar cu oua, faina si zahar, insa m-am abatut putin deoarece am in casa o mica mare mofturoasa careia nu-i place pandispanul clasic, i se pare cam prea uscat...asa ca am gasit o alta varianta sa se bucure si ea :)

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri de faina
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 15 bucati de caise( taiate marunt)
  • Zahar pudra pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pandispan cu caise:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile impreuna cu zaharul  si vanilia se bat spuma (ca la bezea).

Galbenusurile se freaca cu uleiul ca la maioneza. 

Jumatate din cantitatea de albusuri se pune deasupra maionezei de ou, se amesteca bine si se adauga faina, praful de sare si praful de copt. La urma adaugam restul de albus ca intr-o invaluire.

Cuptorul se incinge la 180 de grade. Tava se tapeteaza cu foaie de copt (eu am avut forma cu inel culinar).

Punem amestecul in tava, deasupra bucatile de caise si coacem pentru 20 sau 25 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Eu am scos prajitura dupa 22 de minute.

O lasam la racit si apoi o portionam. Pudram pandispanul si-l servim cu drag!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pandispan cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu prune