Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza - Syrniki

de Catalina L in Dulciuri, 2 Mar 2017 | 4805 vizualizari

 


Reteta de preparare a papanasilor 
Syrniki este o reteta de desert rusa, bielorusa si ucraineana. In Ucraina syr = branza. Sunt un fel de papanasi cu branza, asemanatori celor romanesti.
Atentie la ce fel de branza de vaci folositi, pentru aceata reteta va trebuie o branza scursa bine de zer. Este o reteta foarte simpla, se fac repede dar se mananca si mai repede - cu frisca, iaurt sau smantana si cu dulceata preferata.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor 
  • 500 g de branza de vaci
  • 4 linguri de zahar
  • un varf de cutit de sare
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 2 oua
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri de faina
  • faina
  • unt, ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza - Syrniki:

Reteta de preparare a papanasilor 

Amestecati branza cu zaharurile, adaugati treptat ouale, stafidele si faina. Amestecati bine si daca este foarte lipicioasa, adaugati un pic de faina. Daca branza nu este prea bine scursade zer, puneti numai un ou.

Cu o lingura, luati din aluat si depuneti pe o farfurie in care ati pus faina. Dati-o prin faina si formati o chiftea marisoara. Dati deoparte pe o suprafata fainata. Terminati astfel aluatul.

Intr-o tigaie, topiti un pic de unt si prajiti papanasii pe ambele parti - 3 ou 4 minute pe fiecare parte. Scoateti-i pe hartie absorbanta.

Pudrati cu zahar si serviti dupa dorinta: iaurt, smantana, dulceata.

Eu i-am servit cu frisca si dulceata de prune de casa - reteta aici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza - Syrniki" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata Nestle Dessert