Evantai de vinete ( à la Horia V.)

de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri, 2 Sep 2011 | 13243 vizualizari

 

Dragilor declar solemn, cu mana pe inima: I'm Happy! My dear husband, my beloved husband sau cum ar zice cineva cunoscut noua " splendoarea vietii mele " :)), mi-a adus in dar doua carti de gastronomie. Cica nu gatesc suficient sau bine, a glasuit un carcotas :)) Dar sa revenim... R. mi-a adus in dar doua carti, una din ele fiind "Bucatele noastre" a maestrului Horia Virlan. Cealalta....hmmm...inca nu va dezvalui care e...revenim cu amanunte, dupa...era sa zic publicitate, dar nu!, nu!...toate la momentul respectiv. Mai, fratilor, cartea asta a lui Horia e minunata, retete una si una, bucate alese...intr-un cuvint merita investitia, pe cuvant! Dupa ce am rasfoit-o binisor tot excalmand "Uite si asta! O, ce faina e asta!, Wow, wow, wow"...si pentru ca tot e Provocarea din septembrie, iar Betty sper ca ma primeste si pe mine, altfel ....vin singura! :)), am ales spre facere un minunat Evantai de vinete.

 

INGREDIENTE

  • Asadar ingrediente (eu dau ingredientele doar pentru 2 persoane)
  • 2 vinete spalate
  • 1 ceapa potrivita ca marime
  • 2 rosii 
  • 100 gr costita
  • 100 gr cascaval
  • 1 catel mare de usturoi
  • sare 
  • 1 pahar mic de iaurt
  • o lingura ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Evantai de vinete ( à la Horia V.):

Ceapa se curata de coaja si se taie felii subtiri. Rosiile, cascavalul si costita se taie in felii subtiri.

Vinetele se spala si se taie in felii de 1 cm grosime, incepand de la partea opusa a coditei, si taiati-le pina aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta de aceasta. Astfel nu riscati sa se desprinda de cotor.

Usturoiul, curatat, il taiati in fasii subtiri si impanati cu el feliile de vinete, din loc in loc.

Apoi asezati intre feliile de vinete, feliile de rosii, ceapa, cascaval si costita, dupa priceperea si dorinta fiecaruia, neavand importanta in ce ordine le asezati. Legati vinetele cu ata de bucatarie, sfoara mai subtire si le puneti intr-o tava stropindu-le cu ulei. bagati totul in cuptorul preincalzit la 175 C, si lasati asa cam 35 minute. Verificati daca vinetele sunt suficient de patrunse

Cand s-au racorit putin le scoateti ata si le stropiti bine cu iaurt si putin patrunjel tocat.

O minunatie de arome, culori si mai ales...o savoare deosebita. Va jur!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai de vinete ( à la Horia V.)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Mihaela11_jo 1

03.09.2011, 21:15

Un deliciu
Cine "carcoteste" impotriva albinutei noastre??????

alice_ciobanu 1

03.09.2011, 22:33

multumesc fetelor.
sigur voi folosi cartile cu mare eficienta, ca sa zic asa

mamaieelena 1

12.09.2011, 16:50

mai albinuto chiar au iesit bestial asa ca sa te citez pe tine frumos si colorat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv de post: rosii umplute cu salata de vinete