Faguri cu cacao si nuca

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 24 Aug 2015 | 5030 vizualizari

 

Imi place sa fac faguri, chiar daca ia mult timp coacerea lor, iar acum mi-am zis sa incerc sa fac si cu cacao. Au iesit foarte buni.

 

INGREDIENTE

  • Crema:
  • 120 g amidon;
  • 1 l lapte;
  • 4 galbenusuri;
  • 200 g zahar;
  • esenta de rom;
  • 25 g cacao;
  • 300 g unt moale;
  • 200 g nuca macinata.
  • Aluat:
  • 3 oua;
  • 4 albusuri;
  • 250 g zahar;
  • 300 ml ulei;
  • 1 l lapte;
  • un praf de sare;
  • un praf de copt;
  • aproximativ 950 g faina;
  • 4 linguri cu varf de cacao;
  • esenta de rom.
Portii: 65
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faguri cu cacao si nuca:

Crema:

Intr-o cratita se dilueaza amidonul cu putin lapte. Se adauga galbenusurile, zaharul, esenta, cacaua si restul de lapte, se amesteca si se fierb pana cand se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se incorporeaza untul moale, putin cate putin, la final adaugand si nuca macinata.

Aluat:

Se bat ouale cu zaharul si praful de sare, apoi se adauga si celelalte ingrediente si se omogenizeaza. 

Se unge forma de faguri cu ulei si se incalzeste la flacara aragazului. Se pun cate doua lingurite de aluat in forma si se coc pe ambele parti. Se procedeaza asa pana se termina aluatul. Intre timp, fagurii formati pot fi umpluti cu crema.

 

TIPS-URI

1

Daca budinca se ingroasa prea tare atunci cand s-a racit, se mai poate adauga putin lapte pentru o manevrare mai usoara.

2

Aluatul trebuie sa fie mai gros un pic decat cel de clatite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri cu cacao si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura din batoane "mars"