Falafel

de Ramonica in Mancaruri de post, 6 Mai 2011 | 10259 vizualizari

 

Se serveste cu salata de patrunjel.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr naut
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita cumin
  • 1 lingura coriandru macinat
  • 2 linguri tarate de psyllium (pt a lega compozitia), se poate inlocui cu ou
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel:

Am spalat nautul si l-am tinut peste noapte in apa ca se se inmoaie. A doua zi am aruncat apa, l-am clatit putin si l-am pus in robot impreuna cu ceapa, usturoiul si patrunjelul. Am adaugat si restul ingredientelor, am amestecat cu lingura si am pus compozitia la frigider. Dupa 2-3 ore am pregatit falafelul. Am uns tava cu ulei, am asezat hartie de copt si apoi compozitia, cu ajutorul unei forme de prajituri. Am pornit cuptorul la 200 de grade si am copt chiftelele pe ambele parti.

Am pastrat cateva si le-am prajit in ulei. Au iesit foarte bune, comparabile cu cele pe care le-am mancat la restaurantul libanez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

Teo 1

07.05.2011, 22:09

e bine sa stim!

lira 1

08.05.2011, 23:20

nu sunt fan aut, ar trebuie sa recunosc ca arata bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hummus