Falafel

de Ramonica in Mancaruri de post, 6 Mai 2011 | 10603 vizualizari

 

Se serveste cu salata de patrunjel.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr naut
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita cumin
  • 1 lingura coriandru macinat
  • 2 linguri tarate de psyllium (pt a lega compozitia), se poate inlocui cu ou
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel:

Am spalat nautul si l-am tinut peste noapte in apa ca se se inmoaie. A doua zi am aruncat apa, l-am clatit putin si l-am pus in robot impreuna cu ceapa, usturoiul si patrunjelul. Am adaugat si restul ingredientelor, am amestecat cu lingura si am pus compozitia la frigider. Dupa 2-3 ore am pregatit falafelul. Am uns tava cu ulei, am asezat hartie de copt si apoi compozitia, cu ajutorul unei forme de prajituri. Am pornit cuptorul la 200 de grade si am copt chiftelele pe ambele parti.

Am pastrat cateva si le-am prajit in ulei. Au iesit foarte bune, comparabile cu cele pe care le-am mancat la restaurantul libanez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]