Ficat de curcan cu piure de dovleac si sos dulce-acrisor

de laylalala in Ficat, 18 Mai 2010 | 6232 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr ficat de curcan, spalat
  • 1 lingura unt
  • Coaja rasa si zeama de la 1 portocala
  • 1 compot (aprox.300 gr) mere-gutui, scurse
  • 2 mere, curatate de samburi si coaja, apoi taiate felii subtiri
  • 400 gr dovleac copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • Sare si piper negru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de curcan cu piure de dovleac si sos dulce-acrisor:

Intr-o cratita se pun fructele, scortisoara, coaja rasa si zeama de portocala.Se lasa sa fiarba 10-15 minute, apoi se pune deoparte.
Intre timp, se incinge o tigaie pe foc potrivit si se topeste untul.Se adauga ficatul si se prajeste pe toate partile pana cand este facut, 10-15 minute.
Din dovleacul copt se face piure si se asezoneaza dupa gust cu sare si piper negru.
Ficatul prajit se serveste alaturi de piureul de dovleac si sosul de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de curcan cu piure de dovleac si sos dulce-acrisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu ficat de pui si smantana