File de crap salbatic cu rozmarin si fresh de portocale, servit cu legume in unt

de mirela0911 in Crap / Caras, 4 Feb 2020 | 4031 vizualizari

 

Recunosc, e prima data cand cumpar file de crap salbatic si m-am tot gandit cum sa-l fac sa fie cat mai gustos, sa nu fie prea sofisticata reteta si sa dau gres (adica sa nu le placa) si sa fie savurat cu mare placere. Si asa am ajuns la reteta de fata! Si bineinteles si cu aprecieri la adresa preparatului! :))

 

INGREDIENTE

  • ~ 1 kg file de crap salbatic
  • sare si piper
  • 1 lg ulei de masline
  • 2 crengute de rozmarin
  • sucul de la o portocala bio
  • 50 g unt
  • 500 g amestec de legume mexicane congelate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de crap salbatic cu rozmarin si fresh de portocale, servit cu legume in unt:

Se spala bucatile de peste si se lasa sa se scurga bine de apa, eventual se sterg cu prosoape absorbante de surplusul de apa. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tigaie unde se pune uleiul de masline la incins.

Se intorc bucatile de peste pe ambele parti si se lasa pana se rumenesc frumos si sunt bine facute. La final se adauga sucul stors de la o portocala si crengutele de rosmarin. Se acopera tigaia si se lasa pentru 3-4 minute sa se imbine aromele.

Intr-o cratita se pune untul la topit. Se adauga legumele congelate si se lasa timp de 8-10 minute, amestecand intre timp in cratita.

Se serveste fileu de crap alaturi de legume si lamaie sau portocale.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Bucatile de peste se vor intoarce in tigaie cu ajutorul unei spatule, altfel se va imprastia tot!

2

Se poate servi pestele si cu garnitura de cartofi natur!

Daca ti-a placut reteta noastra "File de crap salbatic cu rozmarin si fresh de portocale, servit cu legume in unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]