Fursecuri de Craciun

de oanapl in Dulciuri, 5 Ian 2017 | 2351 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 120 g unt
  • 2 oua
  • sare
  • 50 g zahar
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura de otet
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 1 lingura esenta de portocale
  • Pentru glazura:
  • 100 g gem de mure
  • 10 nuci
  • 50 g zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri de Craciun:

Amesteci faina cu ouale, untul, un varf de sare, coaja rasa de lamaie, o lingurita esenta de portocale si o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu otet. Cu ajutorul unor forme, tai aluatul obtinut, iar figurinele le pui intr-o tava, pe o hartie de copt. Introduci tava in cuptorul incins pentru aproximativ 20 de minute, la foc tare.  Eu am folosit o forma de bradut si una de steluta, in ton cu sarbatorile de iarna.

 Amesteci gemul de mure cu nucile macinate si dupa ce scoti figurinele din cuptor le ungi cu acest amestec si le lipesti cate doua. Deasupra le pudrezi cu zahar.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca