Fursecuri Fulgi de nea

de Corinuta in Prajituri, 23 Dec 2016 | 8048 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori.
Li se zice "Kosmakronen" pe aici sau macarons cu nuca de cocos. E un dulce care se face mereu de Craciun in Thuringia, alaturi de Vanillekipferl (cornulete cu vanilie si migdale) si Stollen (cozonacul cu fructe uscate).

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri de ou
  • 200 g zahar (pudra)
  • 200 g nuca de cocos (fulgi)
  • un praf de sare
  • oblaten (foi de napolitana rotunde)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Fulgi de nea:

Albusurile (reci de la frigider) se mixeaza cu un praf de sare pana stau bat. Se adauga zaharul (de preferinta zahar pudra) in ploaie si se mixeaza in continuare pana se topeste.

Lasam mixerul deoparte si cu o spatula incorporam nuca de cocos adaugand-o pe rand in 4 transe si amestecand usor de jos in sus. 

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt putem sa asezam oblaten sau daca nu aveti faceti fara, nu e nici o problema. Cu ajutorul unei lingurite asezam compozitia in tava formand fursecurile. Putem de asemenea sa ne folosim de un pos.

Dam la cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru 15-18 minute, pana incep sa se rumeneasca usor pe margini. Dupa ce s-au copt,lasam putin sa se raceasca, apoi le scoatem din tava, mai ales daca le asezati direct pe hartia de copt nu le luati imediat din tava fierbinti, dar nici nu le lasati sa se raceasca complet pentru ca raman lipite. 

Sunt foarte dulci si usoare, si de facut si de mancat. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

puteti topi o ciocolata pe aburi si sa scufundati fursecurile de jumatate in ciocolata sau numai baza lor si apoi le puneti pe o hartie pergament pana se intareste ciocolata. Sau puteti pune ciocolata intr-un pos si sa le spritati deasupra cu ciocolata.

2

se mai pot adauga in compozitie fulgi de ciocolata neagra din comert sau midgale macinate

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Fulgi de nea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti Inimioare