Gem de corcoduse

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 8 Sep 2019 | 2575 vizualizari

 

Am adus de la țară corcodușe și m-am hotărât să le fac gem. Au o aromă undeva între caise și prune vinete. Nu au fost foarte coapte, iar gemul a ieșit dulce-acrișor, însă folosit ca sos pentru fripturi este excelent. Deja l-am testat cu pui și ne-a plăcut foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg corcodușe (fără sâmburi),
  • 400 g zahăr,
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de corcoduse:

 

Se spală corcodușele, se îndepărtează sâmburii, apoi se decojesc pentru că au pielița tare. Se taie bucățele, deși dacă sunt coapte, se vor strivi ușor.

Se pun într-o cratiţă și se acoperă cu zahăr (în funcție de cât sunt ele de dulci) şi se lasă câteva ore.

Se pun la fiert, la foc mic, amestecând din când în când şi culegând spuma formată.

Când gemul este legat, veți observa că s-a îngroșat și a scăzut la jumătate. Se ia de pe foc, se lasă un pic la răcorit, va prinde un luciu de oglindă și are o culoare foarte frumoasă. Se toarnă în borcane. Se pun capacele, se întorc borcanele cu capul în jos şi se acoperă cu un prosop de bucătărie. După ce se răcesc, se depozitează la loc răcoros.

 

Timp de pregătire: 20 min

Timp de gătire: aprox 30 min

Se obţin: 2 borcane de 200 g și unul de 300 g cu gem

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/09/gem-de-corcoduse.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de corcoduse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Ancutsa 1

09.09.2019, 19:18

Daniela

Rocsi 1

09.09.2019, 19:54

Este tare bun! A facut si soacra-mea si mi-a trimis!

Ancutsa 1

11.09.2019, 22:32

Rocsi, ma bucur ca iti place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele poloneze

de RODIMUR 8

ieri la 18:50

Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens

de laura_n 7

ieri la 13:47

Mini baghete pufoase - Reteta simpla din 3 ingrediente

de laura_n 7

ieri la 13:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de merisoare si chia