Pentru aceasta reteta de marmelada de gutui, avem nevoie de cateva ingrediente principale: gutui si zahar. Mai avem nevoie de un blender verical.
Iata cum se prepara Reteta de marmelada de gutui:
Spalam gutuile, le curatam de cotoare si le taiem cuburi mai mari. Ca sa nu se oxideze, le punem in apa rece pana terminam de taiat toate gutuile. Eu am aruncat 500g cotoare de gutui, deci am ramas cu 3 kg.
Nu le curat de coaja.
Le scurgem de apa si le punem intr-o oala de tuci, adaugam zaharul, zeama de la lamaie si punem oala pe aragaz la foc mic.
Stam pe langa oala si amestecam, pana ce gutuile se inmoaie si isi lasa zeama.
Continuam fierberea amestecand din cand in cand, pana se ingroasa siropul, un pic mai mult ca cel de la dulceata.
Oprim fierberea si cu blenderul vertical, facem din gutui, o pasta.
Fierbinte fiind, o punem in borcanele sterilizate, infiletam capacele uscate si le punem la cald, sub paturi.
Putem pune marmelada si in diferite forme, le acoperim cu hartie de copt si le pastram la rece. Servim familia si prietenii oricand cu o marmelada parfumata si frumos colorata.
Ungem biscuitii sau fursecurile cu marmelada si am creat un alt fel de gustare.
Pofta buna!
Vezi si reteta de Marmelada de portocale.