Gnocchi din cartofi cu smantana si ceva fin de la Delaco

de simona72 in Paste, 11 Sep 2013 | 5243 vizualizari

 

De cele mai multe ori ii cumpar gata facuti din magazin, ii fierb doar, mai adaug ce mai trebuie la ei si sunt gata. De data asta am avut ceva piure de cartofi ramas de la masa de pranz si am zis sa pregatesc cina pt Bogdan facand-ui niste gnochi. A fost pe placul copilului su smantana si branzica, dar si niste firimituri de cascaval...

 

INGREDIENTE

  • pt gnocchi:
  • 600-700 gr cartofi
  • 2 galbenusuri, sare
  • 150-200 gr faina
  • pt sos:
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura ceva fin de la Delaco
  • putin piper proaspat macinat
  • cateva firicele de cascaval ras
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi din cartofi cu smantana si ceva fin de la Delaco:

Curatati cartofii si fierbetii in apa cu sare. Cand sunt fierti zdrobitii ca pt piure si adaugati si un praf de sare. Puneti cele 2 galbenusuri si amestecati. Puneti cate putina faina si amestecati cu o lingura compozitia de cartofi. Trebuie sa va iasa un aluat de consistenta nu foarte tare. Luati 2-3 linguri din compozitia de cartofi daca vreti sa faceti doar o portie, o puneti pe masa de lucru infainata, tavaliti bine aluatul prin faina si faceti din el un sul. Cu cutitul taiati bucatele de 2 cm, bucatelele le tavaliti prin faina si cu ajutorul unei furculite presati o parte din bucatica taiata, formand gnochi.

Intre timp puneti apa cu sare la fiert ca aceasta sa fie deja fiarta pe cand ati terminat gnochi de facut. Fierbeti gnochi pana se ridica la suprafata, aproximativ 3-4 minute. Luati-i cu o paleta, adaugati smantana si ceva fin de la Delaco, amestecati usor, presarati putin piper proaspat macinat si cascaval ras.

Serviti cald. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

eu prefer aluatul de gnochi sa nu fie tare, deci puneti faina in functie de cat doriti sa fie tari, de consistenti

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi din cartofi cu smantana si ceva fin de la Delaco" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu pui