Gogonele murate

de Angelina_Elena in Muraturi, 20 Sep 2012 | 6796 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • gogonele
  • 2-3 ardei iuti
  • hrean
  • frunze de dafin
  • boabe de piper
  • marar
  • cimbru
  • otet
  • apa
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele murate:

Gogonelele se spala foarte bine.

Asezam pe fundul unui borcan de 3 litri crengute de cimbru si de marar.

Apoi asezam gogonelele, hreanul si ardeii iuti.

Dupa ce am asezat gogonelele in borcan, ne ocupam de saramura.

Punem 3 litri de apa la fiert cu 3 linguri de sare mare neiodata si cu 100 ml otet si  lasam sa dea in 2-3 clocote, apoi adaugam frunzele de dafin si boabele de piper.

Inainte sa turnam saramura, punem deasupra gogonelelor cateva bucati de hrean.

Turnam saramura fierbinte peste gogonele, pana se umple borcanul.

Legam borcanul bine si il lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit il depozitam la loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele murate" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]