Gogosari in sos de rosii

de Merisor in Muraturi, 27 Sep 2018 | 8625 vizualizari

 

Îmi plac foarte mult acești gogoșari în sos de roșii, mai ales pentru că îi folosesc și la diverse mâncăruri.
De obicei îi prepar în bulion, dar de data asta i-am preparat în sos de roșii și au ieșit tare buni.
Rețeta este cea clasică, nu m-am abătut de la ea, doar gustul la condimente, l-am potrivit așa cum mi-a plăcut mie.
 

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogoșari
  • 500 g zahăr
  • 500 ml oțet
  • 500 ml ulei
  • 800 ml sos de roșii
  • 1 lingură sare de murături
  • 1/2 linguriță piper măcinat
  • 1/2 linguriță busuioc uscat
  • 3 foi de dafin
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos de rosii:

De menționat că gogoșarii au fost cântăriți în stare naturală, nu după ce i-am curățat.

Spălăm gogoșarii foarte bine în apă rece, îi ștergem și îi tăiem în două, pentru a le îndepărta cotoarele, semințele și nervurile.

Apoi îi tăiem în fâșii.

Punem la fiert oțetul cu uleiul, sosul de roșii, zahărul și sarea, adăugăm și condimentele și amestecăm până  când zahărul și sarea se topesc.

Lăsăm compoziția să fiarbă pentru un clocot sau două și scufundăm gogoșarii în ea.

Punem gogoșarii în mai multe tranșe, pentru a fi acoperiți de soluție.

Îi amestecăm bine să se opărească toți și îi lăsăm în soluție, pe foc, 6-7 minute, apoi îi scoatem cu o spumieră, în alt vas.

Procedăm așa până undim toți gogoșarii.

Sterilizăm borcanele și le umplem cu fâșiile de gogoșari, îndesându-le bine, apoi turnăm peste ele sosul de roșii amestecat bine( compoziția în care i-am undit).

Înfiletăm capacele la borcane și le lăsăm în cuptorul cald până a doua zi, când vor fi răcite și le vom trece în cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei gras umplut cu varza si morcov