Gogosele pufoase cu iaurt

de Lavinia in Dulciuri, 3 Apr 2014 | 48841 vizualizari

 

Super pufoase ,aromate si delicioase.Haideti la gogosi;;)

 

INGREDIENTE

  • aprox .1 kg faina
  • 50 g drojdie proaspata
  • 100 ml apa minerala calduta
  • 7 linguri de zahar
  • 300 g iaurt gras
  • coaja de la o portocala
  • coaja de la o lamaie
  • 100 ml lapte caldut
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 60 ml ulei
  • 60 g unt topit
  • 3 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele pufoase cu iaurt:

Intr-un vas incapator am amestecat 900 g faina cu sarea. Am amestecat drojdia proaspata cu 2 linguri de zahar si 100 ml apa minerala calduta pana s-a lichefiat. Am facut o adancitura in mijlocul fainii ,am pus amestecul de drojdie si am lasat sa dospeasca 10-15 minute. Am adaugat apoi zaharul, zaharul vanilat, coaja de citrice, iaurtul, ouale batute cu un praf de sare, laptele caldut si untul topit si am amestecat usor pana am incorporat toate ingredientele.

Am transferat apoi aluatul pe masa de lucru presarata cu faina si am inceput sa framant aluatul incorporand treptat si uleiul. Va iesi un aluat destul de moale dar asa trebuie sa fie.(doar daca este exagerat de moale si nu poate fi framantat mai presarati din cand in cand faina) Am uns aluatul cu putin ulei si l-am pus la dospit la loc caldut ferit de curenti pentru aprox 1 ora.

Am framantat aluatul cateva secunde pentru a elimina aerul din el apoi l-am impartit in 2 parti. Am intins fiecare parte intr-o foaie mai groasa (1-1.5 cm) si cu ajutorul unui pahar am decupat gogoselele.(am avut un pahar mai micut si mi-au iesit in jur de 70 de gogosi)

Am pus uleiul la incins si am prajit gogosile pe fiecare parte la foc mic spre mediu pana s-au aurit frumos. Am scos gogosile pe servetele de hartie absorbante, le-am lasat putin la racit apoi le-am tavalit prin zaharul pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele pufoase cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase si haioase