Astăzi fugim cu gândul la bucătăria turcească și savurăm o lipie fragedă umplută cu niște chiftele în stil turcesc. Iese o bunătate și este perfectă pentru întreaga familie.
Pentru această Lipie cu chiftele de pui în stil turcesc - Rețeta savuroasă și aromată, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, iaurt, mozzarella, chiftele, condimente.
Cum se prepara aceasta Lipie cu chiftele de pui în stil turcesc - Rețeta savuroasă și aromată:
Într-un bol, pune făina, praful de copt, un praf de sare, iaurtul grecesc și o lingură de ulei de măsline. Amestecă bine, încorporând apa. Aluatul trebuie să iasă omogen și fluid. Lasă-l la odihnit câteva minute, timp în care poți pregăti umplutura.
Curăță și taie ceapa roșie în fâșii subțiri, apoi pune-o într-un bol. Adaugă sare, piper, o lingură ulei de măsline și condimentele uscate. Amestecă bine, apoi adaugă și pătrunjelul verde tocat mărunt. Feliază jumătate de roșie.
Încinge o lingură de ulei de măsline într-o tigaie, apoi toarnă aluatul de lipie. Lasă la gătit, la foc mic, până se rumenește pe ambele părți. După ce s-a copt bine pe ambele părți, presară pe o jumătate mozzarella rasă, așază felii de roșie, chiftelele, salată de ceapă, apoi pliază și presează ușor. Lasă pe foc până se topește mozzarella.
Scoate-o pe un platou și las-o puțin la temperat, apoi savureaz-o cu poftă. Este foarte gustoasă și aromată și te cucerește cu gustul ei bun.