Lup de mare la cuptor cu patrunjel, usturoi si lamaie confiata

de Catalina L in Peste, 11 Aug 2021 | 6476 vizualizari

 

Am folosit un sos din usturoi si patrunjel. Am tot timpul intr-o cutie mica la rece, un amestec patrunjel-usturoi-sare marina si ulei . Este perfect pentru fructe de mare si peste.
 
https://www.blogulluicatalina.com/2021/04/lup-de-mare-la-cuptor-cu-patrunjel.html

 

INGREDIENTE

  • 1 biban/lup de mare proaspat vidat si curatat
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lamaie confiata
  • piper, piment

Sos usturoi-patrunjel: 1 lingura buna (restul il utilizati la alte retete)

  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare groasa
  • 3 linguri ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lup de mare la cuptor cu patrunjel, usturoi si lamaie confiata:

Mixati patrunjelul, usturoiul cu sarea si uleiul. Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece. Incalziti cuptorul la 180°C. Spalati si curatati pestele. Ungeti-l cu 1 lingura buna din sosul pregatit - interiorul si exteriorul. Puneti-l intr-un vas pentru cuptor. Arozati-l cu ulei de masline, puneti deasupra si in interiorul lui felii de lamaie confiata. Dati un tur de piper (sosul si lamaia sunt deja sarate). Puneti la cuptor timp de 35 de minute. Scoateti, presarati boia de ardei si serviti. Excelent! L-am servit cu chiftele de pastarnac

Daca ti-a placut reteta noastra "Lup de mare la cuptor cu patrunjel, usturoi si lamaie confiata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

ieri la 09:10

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

pe 09.06 la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor