Mamaliga in straturi cu cascaval si parmezan Delaco

de Oana in Aperitive / Garnituri, 27 Sep 2015 | 5643 vizualizari

 

O alternativa super gustoasa la mamaliga clasica :)

 

INGREDIENTE

  • malai- 1,5 cani
  • apa- 3 cani
  • sare dupa gust
  • lapte- 3 linguri
  • ceapa verde- 1 fir
  • patrunjel tocat- o lingura
  • cascaval delaco Sofia - 100 gr
  • parmezan Delaco- 50 gr
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga in straturi cu cascaval si parmezan Delaco:

Pune apa la fiert cu putina sare, iar cand incepe sa clocoteasca pune malaiul, putin cate putin si amesteca incontinuu cu un tel, sa nu se formeze cocoloase.

Lasa mamaliga sa fiarba putin, apoi adauga laptele, ceapa verde tocata marunt si patrunjelul.

Opreste focul cand mamaliga este fiarta si rastoarna jumatate intr-o tava dreptunghiulara care va merge apoi la cuptor (eu am folosit o tava de chec din iena). Pune peste primul strat de mamaliga cascavalul ras, acopera cu restul de mamaliga, niveleaza bine si las-o sa se raceasca putin. Presara deasupra parmezanul ras si pune tava in cuptor sa se gratineze usor deasupra.

Este delicioasa ca si garnitura, dar si servita ca atare! 

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga in straturi cu cascaval si parmezan Delaco" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bilute de branza cu marar, boia si chimen