Mamaliga in straturi cu cascaval si parmezan Delaco

de Oana in Aperitive / Garnituri, 27 Sep 2015 | 5496 vizualizari

 

O alternativa super gustoasa la mamaliga clasica :)

 

INGREDIENTE

  • malai- 1,5 cani
  • apa- 3 cani
  • sare dupa gust
  • lapte- 3 linguri
  • ceapa verde- 1 fir
  • patrunjel tocat- o lingura
  • cascaval delaco Sofia - 100 gr
  • parmezan Delaco- 50 gr
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga in straturi cu cascaval si parmezan Delaco:

Pune apa la fiert cu putina sare, iar cand incepe sa clocoteasca pune malaiul, putin cate putin si amesteca incontinuu cu un tel, sa nu se formeze cocoloase.

Lasa mamaliga sa fiarba putin, apoi adauga laptele, ceapa verde tocata marunt si patrunjelul.

Opreste focul cand mamaliga este fiarta si rastoarna jumatate intr-o tava dreptunghiulara care va merge apoi la cuptor (eu am folosit o tava de chec din iena). Pune peste primul strat de mamaliga cascavalul ras, acopera cu restul de mamaliga, niveleaza bine si las-o sa se raceasca putin. Presara deasupra parmezanul ras si pune tava in cuptor sa se gratineze usor deasupra.

Este delicioasa ca si garnitura, dar si servita ca atare! 

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga in straturi cu cascaval si parmezan Delaco" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de cartofi