Mini checuri cu portocala si ghimbir

de oanapl in Prajituri, 18 Ian 2017 | 4337 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 120 g zahar
  • 3 oua mari
  • 220 g faina 
  • 30 ml suc de portocale
  • 30 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita pudra de ghimbir
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Decor
  • zahar pudra / ciocolata alba
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini checuri cu portocala si ghimbir:

Untul moale la temperatura camerei il mixezi bine cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale pe rand si mixezi bine dupa fiecare adaugare. 
Faina o amesteci cu praful de copt, sarea si pudra de ghimbir. Adaugi jumatate din ingredientele uscate peste crema de oua si unt si mixezi usor. Pui laptele si sucul de portocale, coaja rasa de portocala si esenta de vanilie amesteci usor. Adaugi si restul de ingrediente uscate si omogenizezi. 
Preincalzesti cuptorul la 175 de grade C. Ungi cu unt 12 tavite pentru mini-checuri sau o tava medie de chec. Distribui aluatul in forme si nivelezi.
Coci mini-checurile pentru 40-45 de minute, pana cand trec testul cu scobitoarea. Le scoti pe un gratar la racit. Le servesti cu zahar pudra sau pentru un plus de efect poti sa le decorezi cu ciocolata alba topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini checuri cu portocala si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]