Mini checuri cu portocala si ghimbir

de oanapl in Prajituri, 18 Ian 2017 | 4137 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 120 g zahar
  • 3 oua mari
  • 220 g faina 
  • 30 ml suc de portocale
  • 30 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita pudra de ghimbir
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Decor
  • zahar pudra / ciocolata alba
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini checuri cu portocala si ghimbir:

Untul moale la temperatura camerei il mixezi bine cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale pe rand si mixezi bine dupa fiecare adaugare. 
Faina o amesteci cu praful de copt, sarea si pudra de ghimbir. Adaugi jumatate din ingredientele uscate peste crema de oua si unt si mixezi usor. Pui laptele si sucul de portocale, coaja rasa de portocala si esenta de vanilie amesteci usor. Adaugi si restul de ingrediente uscate si omogenizezi. 
Preincalzesti cuptorul la 175 de grade C. Ungi cu unt 12 tavite pentru mini-checuri sau o tava medie de chec. Distribui aluatul in forme si nivelezi.
Coci mini-checurile pentru 40-45 de minute, pana cand trec testul cu scobitoarea. Le scoti pe un gratar la racit. Le servesti cu zahar pudra sau pentru un plus de efect poti sa le decorezi cu ciocolata alba topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini checuri cu portocala si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Mai mult lunga decat lata"