Musaca de cartofi cu vinete si carne de vita

de Bya Ralu in Vita, 19 Ian 2014 | 7221 vizualizari

 

o reteta greceasca,am mancat anul trecut,dar mi sa parut destul de grea,eu am ales alta variant putin mai usoara,m-am inspirat din retete lidl

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi
  • 1 vanata
  • 1 ceapa alba
  • 1 cutie de rosii cuburi
  • 50 ml vin rosu
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • parmezan ras
  • 1 punga de mozzarella
  • cascavala emmentaler
  • sare.piper/oregano/boia dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu vinete si carne de vita:

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei de masline, sare si oregano. Dupa cateva minute se adauga carnea si vinul si se lasa la foc mic sa fiarba. Se adauga si rosiile cuburi facute pasta in robotul de bucatarie si usturoiul pisat. Se lasa la foc mic sa fiarba.

Cartofii se taie rondele potrivite (sa nu fie foarte subtiri) si se pun la fiert in apa cu sare (sa nu se sfarame). Vanata se taie rondele si se pune la prajit pe grill sau intr-o tigaie de ceramica fara ulei.

Intr-un vas de ceramica stropim cu ulei de masline, punem un rand de cartofi, unul de vinete si carnea tocata. Punem ultimul rand de cartofi, sare, piper, parmezanul ras, mozzarella si cascavalul taiat feliute.

Se da la cuptorul preincalzit timp de 20-30 minute pana se rumeneste deasupra.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Se serveste cu smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu vinete si carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca cu carne