Paste cu sos de capsune si susan

de _Alina_ in Paste, 25 Iun 2014 | 3882 vizualizari

 

Dupa cum bine stiti, sunt fan paste. Sunt ideale pentru momentele in care ne dorim un desert rapid.

 

INGREDIENTE

  • 200 g paste (scoici)
  • 2 l apa
  • 1 lgt zahar
  • 1 lgt ulei
  • 20 g seminte susan
  • Sos:
  • 250 g capsune (spalate si curatate de codite)
  • 60 g zahar
  • 1 lg zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de capsune si susan:

1. Pentru sos pune 200 g capsune impreuna cu zaharul si cu zeama de lamaie intr-o cratita cu fund dublu la foc mic pentru 5-7 min. Baga-le apoi intr-un blender si mixeaza-le pana obtii un piure. Pune piureul inapoi in cratita si lasa la foc mic 1 minut. Adauga apoi restul de capsune taiate in 2 sau in 4 (depinde de marime), amesteca si lasa deoparte.

2. Pune pastele la fiert in apa clocotita pentru 7 min impreuna cu o lgt zahar. Dupa ce au fiert trece-le pe sub jet de apa rece si lasa-le la scurs. Pune lingurita de ulei peste ele si amesteca-le usor.

3. Incinge bine de tot o tigaie neaderenta, opreste focul, pune susanul in ea si amesteca usor.

4. Presara 1/2 din cantitatea de susan prajit peste paste, pune-le pe un platou, adauga sosul de capsune si restul de susan.

S-aveti pofta!

TIPS-URI

1

daca nu va place susanul puteti folosi migdale macinate mac sau nuci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de capsune si susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi de casa pufosi in sos de rosii, Gorgonzola si Pancetta