Pate de ficat de pui

de Moni_alex in Aperitive / Garnituri, 13 Noi 2015 | 5557 vizualizari

 

O reteta de pate de casa simpla si gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat de pui
  • 100-120 g unt
  • 3 galbenusuri de ou fierte
  • piper macinat si 5-6 boabe de piper
  • o ceapa mica
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat de pui:

Se curata ficatul, se spala bine si il punem intr-o craticioara. Se acopera cu apa, sa depaseasca ficatul cu 2-3 degete, se adauga ceapa taiata in ineluse subtiri, boabele de piper si o lingurita de sare.

Se fierbe ficatul pana este complet patruns, cca 25-30 de minute la foc mic. Cu o lingura se ia spuma formata deasupra apei.

Se fierb 3 oua tari aprox 10 minute, se curata, se taie in doua pe lungime si luam galbenusurile.
Dupa ce ficatul a fiert, il dam la o parte si il lasam sa se raceasca.
Punem in robot ficatul rece, ceapa, galbenusurile de ou, sare(dupa gust), piperul macinat si untul moale, pentru inceput 80 g si se mai adauga treptat restul de unt pana se incorporeaza tot.

Se mixeaza bine pana cand cand se obtine un pate fin si cremos.

TIPS-URI

1

Se scoate din frigider cu cca 10 minute inainte de l servi

2

L-am servit cu paine prajita si felii de rosii

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pate de ficat de pui