Pateu de ficat (by Gaby)

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 9 Noi 2010 | 4915 vizualizari

 

Gaby multumesc pentru reteta. A iesit ceva delicios. Eu am folosit ficat de curcan (am primit un curcan de la mama).

 

INGREDIENTE

  • 450 g ficat de curcan
  • 330 g unt
  • 2 linguri smantana
  • 90 ml vin alb
  • 2 cartofi mici
  • 1 lingurita boia
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri rase amidon
  • 150 ml apa
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat (by Gaby):

Ficatul se curata si se pune la prajit in unt. Se adauga apa si se la sa fiarba 10 minute.

Se adauga vinul, ceapa taiata in 6 si usturoiul si se mai lasa pe foc inca 15 minute. Se stinge focul si se adauga condimentele, 180 g unt si smantana. Se amesteca pana se topeste unul. Se paseaza compozitia, sau se da prin masina de tocat.

La pasta rezultata se adauga amidonul si se pune pe foc pana se ingroasa. Se stinge focul si se lasa sa se raceasca.

Cartofii se curata, se taie bucatele si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se paseaza bine.

Restul de unt (150 g) se mixeaza pana se face spuma.

La pasta de ficat rece se adauga cartofii pasati si untul spuma. Se amesteca bine, se mai adauga sare si piper si se da la rece 2 ore.

Este foarte bun. Merita incercat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat (by Gaby)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

La Ancuta 1

09.11.2010, 21:50

Multumesc Bunica. Laudele sunt pentru gaby, eu doar am urmat instructiunile

Bucataras Medi 1

09.11.2010, 21:59

anca , las-o pe gaby , nu trebuie prea mult laudata ca si asa e cu nas pe sus

La Ancuta 1

09.11.2010, 22:57

Medi de data asta nu am ce face, ca a iesit prea bun pateul. Poate ca nu vede ca am laudat-o atat

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pate de ficat de pui