Piept de pui glazurat

de _Alina_ in Pui, 4 Apr 2013 | 7985 vizualizari

 

Stiu ca-i post, dar sa nu-mi sariti in cap. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 600 g piept de pui Fragedo, dezosat si fara piele
  • 2 lg ulei de seminte de struguri
  • 200 ml vin alb dulce
  • 50 ml apa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lg sos de soia
  • sare si piper
  • Glazura
  • 250 ml vin alb dulce
  • 1 lg sos de soia
  • 1 lg miere
  • 1 lgt zahar brun pudra
  • 1 lg apa
  • 1 lgt boabe de mustar
  • 1/2 lgt cimbru
  • 1/2lgt otet
  • 2 cuisoare
  • 2 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui glazurat:

1. Preincalzim cuptorul la 200°C.

2. Punem uleiul la incins intr-o tigaie.

3. Spalam pieptul de pui, il uscam cu un servet de hartie, il asezonam cu sare, piper si il punem in tigaia cu ulei incins 5 minute pe ambele parti sa se rumeneasca.

4. Transferam pieptul de pui intr-o tava cu vinul, apa, sosul de soia si cateii de usturoi necuratati zdrobiti. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o introducem in cuptor pentru 10-15 minute.

5. Glazura o preparam amestecand toate ingredientele intr-un vas non-aderent (mai putin usturoiul, zdrobit si decojit de data aceasta, care il adaugam in ultimele 5 min). Lasam la foc potrivit pana cand lichidul scade si se ingroasa (~8 -10 min).

6. Scoatem tava din cuptor, dam deoparte folia de aliminiu, ungem pieptul de pui cu glazura, iar restul de glazura o punem in tava cu 2-3 lg de apa. Introducem tava in cuptor pentru 10 min, la temperatura de 210-220°C avand grija ca odata la 3 minute sa o scoatem si sa ungem din nou pieptul cu glazura din tava.     

Asta-i tot! Nu dureaza decat 25 minute sa pregatesti un pranz sau de ce nu o cina savuroasa.

TIPS-URI

1

Merge de minunei in salate si sandwich-uri!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui glazurat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrama de pui