Prajitura cu banane si nuca de cocos

de Catalina L in Dulciuri, 20 Ian 2016 | 6340 vizualizari

 

Este un desert extrem de moale și fondant.
O reteta ideala daca va place nuca de cocos și dacă aveți banane care incep sa se-negreasca.

 

INGREDIENTE

Prima compozitie:

  • 200 g făină
  • 2 lingurite praf de copt
  • 170 g de zahăr din trestie
  • 250 ml de lapte
  • 100 ml ulei
  • 6 linguri de nucă de cocos rasă
  • 4 oua
  • 3 banane coapte si mari

A doua compozitie:

  • 100 g de unt
  • 80g zahar
  • extract de vanilie
  • 2 oua
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu banane si nuca de cocos:

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.

Ungem cu unt o forma in silicon sau cu pereti detasabili (24 cm pentru mine). 

Într-un castron, se amestecă făina, praful de copt, zaharul, nuca de cocos.

Adaugam treptat laptele, uleiul și ouăle. Se toarnă aluatul obtinut in tava pregatita. 

Curatam bananele de coaja si se taie in rondele groase. 

Puneti-le peste aluat. 

Se da la cuptor timp de 25 de minute.

Între timp, într-o cratiță pe foc mic, topiti untul.

Adaugati zahărul și vanilia, amestecati pana se topeste zaharul. 

Luati de pe foc si se adauga ouale treptat, amestecand energic cu un tel. 

Se toarnă amestecul obtinut peste prima compozitie și dati din nou la cuptor pentru 20 de minute.

Lasati să se răcească, tăiati felii și serviti. 

O prefer bine rece....

Poftă bună !!!!

TIPS-URI

1

este o prajitura pentru 8-10 persoane, puteti reduce pe jumatate cantitatile de la prima compozitie

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu banane si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de sfecla cu ciocolata, portocala si ghimbir