Tiramisu reţetă cu frisca
Tiramisu reţetă cu frisca
Punem gelatina la hidratat in 70 ml apa rece, timp de 10-15 minute.
Ouale le mixam cu zaharul pudra pana se albesc, apoi le punem pe foc mic (intr-o craticioara cu fund dublu de inox) sau pe aburi, timp de 10 minute, amestecand mereu. Luam de pe foc si lasam crema de oua sa se raceasca.
Pregatim cafeaua, o indulcim cat dorim si o lasam sa se raceasca. La sfarsit adaugam lichiorul de cafea .
Intr-un bol mixam putin mascarponele, adaugam crema de oua racita, esenta de vanilie, gelatina topita, iar la final frisca batuta (sau smantana batuta spuma cu putin zahar).
Luam o forma dreptunghiulara (23*35 cm) o umezim cu apa rece si o tapetam cu folie alimentara. Turnam cu grija jumatate din crema obtinuta, asezam un strat de piscoturi inmuiate (nu foarte mult) in cafeau indulcita, restul de crema si inca un rand de piscoturi inmuiate in cafea.
Dam la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata, o rasturnam pe o farfurie si o decoram cu pudra de cacao si decoratiuni de cacao.
O reteta minunata, rapida si pufoasa ! Va doresc pofta buna ! :)