Prajitura cu foaie de napolitana si blat cu nuca

de nico_nico in Prajituri, 27 Oct 2010 | 15037 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 foaie de napolitana,
  • 8 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 5 biscuiti mari,
  • 2 linguri faina,
  • 8 linguri nuca macinata.
  • Crema:
  • 1 plic praf de budinca cu gust de vanilie,
  • 300 ml lapte,
  • 6 linguri zahar,
  • 250gr.margarina
  • Ornare:
  • 250 ml frisca lichida Hulala,
  • 1 plic intaritor de frisca,
  • 2 linguri zahar praf cu gust de vanilie,
  • 50 gr ciocolata neagra.
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foaie de napolitana si blat cu nuca:

Pentru blat: se separa ouale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cu zaharul ca la bezea, apoi adaugi galbenusurile, biscuitii dati prin masina de tocat carne sau zdrobiti cu sucitoarea,nuca macinata si faina. Intr-o tava unsa cu margarina se aseaza foaia de napolitana peste ea blatul cu nuca si se da la cuptor pentru 25-30 minute.Se lasa la racit.

Intre timp se pregateste crema: laptele se pune la fiert cu zaharul si cand fierbe se adauga praful de budinca dizolvat in putin lapte, se amesteca pana se ingroasa.Se lasa la racit apoi se adauga margarina frecata in prealabil spuma.Crema se pune peste blatul rece si deasupra se pune frisca batuta bine cu intaritorul de frisca si zaharul.Se intinde bine cu un cutit umezit si se orneaza cu ciocolata razuita sau cu bombonele decorative.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foaie de napolitana si blat cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Somloi galuska"