Prajitura cu foi dospite, gem si rahat

de Teo in Prajituri, 27 Noi 2011 | 12991 vizualizari

 

INGREDIENTE

FOI

  • 600 g faina
  • 200 g margarina
  • 4 linguri lapte
  • 4 oua
  • 4 linguri smantana
  • 4 linguri ulei
  • drojdie cat o nuca

CREMA

  • 100 g nuca macinata
  • 500 g rahar colorat
  • 200 g zahar
  • 1 borcan gem
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi dospite, gem si rahat:

Se framanta o coca mai tare care se imparte in 4 foi.

UMPLUTURA. Se bat albusurile spuma cu 200 g zahar si se amesteca cu nucile, apoi se taie rahatul bucatele. Se intind foile. Peste prima foaie aseazam bucatile de rahat, punem a II-a foaie, peste ea gemul, a III-a foaie, compozitia de nuca , apoi ultima foaie. Se inteapa foaia cu furculita si se da prajitura la cuptor pentru 40'.

Dupa ce s-a copt o lasam putin sa se raceasca, se taie bucati si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi dospite, gem si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]